neděle 5. června 2011

The oldest model of the world...Daphne Self is 82 years old

Krásné, štíhlé a mladé.
Svět modelingu si stanovil tato pravidla v době, kdy se na billboardech v šedesátých letech objevila Twiggy.
S ní ale přišly i závažné nemoci...anorexie a bulimie.
Dívky přestávaly jíst, podstupovaly brutální diety, zvracely po každém jídle jen aby se proslavily.

Konečně někdo světu ukázal, že i starší ženy s vráskami dokáží být sexy.
Daphne je 82 let. Nikdy nebyla na žádné plastické operaci, nebarví si vlasy, ani zbytečně nehubne.
Pro ní krása znamená - být přirozená.

Měřila 170 centimetrů a vážila přes 63 kilo, když vyhrála modelingovou soutěž, ale moc se neprosadila. Po pár letech se vdala a porodila 3 děti. Modeling musel jít stranou. V té době letěla Twiggy a na diety neměla ani pomyšlení. Avšak podařilo se jí zhubnout až na necelých 53 kilo, ale v módním průmyslu jí řekli, že na to nemá ten správný vzhled.
Velký zlom přišel až kolem roku 2000. Tehdy její muž prodělal mozkovou příhodu a ona se o něj až do jeho smrti  pečlivě starala. Nutně potřebovala být zaměstnána, aby na tu ztrátu nemyslela. Dostala nabídku na módní show v rámci londýnské akce Fashion Week a ani vteřinu neváhala.
V sedmdesáti letech všechny uchvátila svou elegancí, krásou a ladností, které jí dostaly až na velké módní domy, jako je Dolce&Gabbana. Podílela se také na kampani pro Niveu a pózovala pro magazín Vogue a časopis MarieClaire.
Na důchod ale nemá ani pomyšlení. ,,To modelky a herci nedělají. Ti čekají na chvíli, až jim přestanou zvonit telefony. A mně zajím stále zvoní, takže hodlám pracovat, dokud o mně lidé budou mít zájem."

Fans stránka tohoto blogu na Facebooku




Žádné komentáře: